Bábovka s vaječným likérem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 5 ks vejce 150 g cukr moučka 0 balíčků vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 250 ml vaječný likér 1 ks citronová kůra bio 250 ml olej s máslovou příchutí 0 balíčků kyřící prášek do pečiva poleva 100 g cukr moučka 2 lžíce vaječný likér podle potřeby olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Bábovka s vaječným likérem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky (bílky ponecháme stranou), špetku soli, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru našleháme do nadýchané pěny s cukrem moučka. Šleháme opravdu alespoň 10 minut. Olej s máslovou příchutí přidáváme postupně za stálého šlehání.
Polohrubou mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Přimícháme sypkou směs do žloutkové směsi. Do dobře našlehané směsi přidáme vaječný likér a naposledy jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků.
Bábovkovou formu vymažeme olejem s máslovou příchutí a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do připravené formy a pěkně uhladíme. Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.
Upečenou bábovku
po vychladnutí vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou z cukru moučka a vaječného likéru.
Bábovku s vaječným likérem nakrájíme a můžeme podávat ke kávě nebo čaji.