Bábovka s vaječným likérem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
5 ks vejce
150 g cukr moučka
0 balíčků vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
250 ml vaječný likér
1 ks citronová kůra bio
250 ml olej s máslovou příchutí
0 balíčků kyřící prášek do pečiva
poleva
100 g cukr moučka
2 lžíce vaječný likér
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky (bílky ponecháme stranou), špetku soli, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru našleháme do nadýchané pěny s cukrem moučka. Šleháme opravdu alespoň 10 minut. Olej s máslovou příchutí přidáváme postupně za stálého šlehání.

  2. Polohrubou mouku prosejeme a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Přimícháme sypkou směs do žloutkové směsi. Do dobře našlehané směsi přidáme vaječný likér a naposledy jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků.

  3. Bábovkovou formu vymažeme olejem s máslovou příchutí a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do připravené formy a pěkně uhladíme. Pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

  4. Upečenou bábovku

  5. po vychladnutí vyklopíme z formy a polijeme polevou připravenou z cukru moučka a vaječného likéru.

  6. Bábovku s vaječným likérem nakrájíme a můžeme podávat ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!