Bábovka s ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 3 lžíce rum 1 lžička skořice 1 balíček prášek do pečiva 6 ks meruňky 250 g cukr krupice 250 g hera 380 g polohrubá mouka 5 ks broskev podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání na ozdobu kokosová moučka čokoládová poleva
Postup Bábovka s ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí a postupně přimícháme do pěnové hmoty.
Ovoce (meruňky, broskve) omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Do formy nalijeme část těsta, pokryjeme polovinou nakrájeného ovoce, poté opět nalijeme těsto, pokryjeme ovocem a nakonec do formy nalijeme zbytek těsta.
Takto připravenou bábovku dáme péct do vyhřáté trouby. Bábovku pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka dobře propečená (těsto se nesmí na špejli lepit).
Upečenou bábovku vyklopíme z formy a podle chuti můžeme bábovku polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.