Bábovka s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
3 lžíce rum
1 lžička skořice
1 balíček prášek do pečiva
6 ks meruňky
250 g cukr krupice
250 g hera
380 g polohrubá mouka
5 ks broskev
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
na ozdobu
kokosová moučka
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a skořicí a postupně přimícháme do pěnové hmoty.

  2. Ovoce (meruňky, broskve) omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Do formy nalijeme část těsta, pokryjeme polovinou nakrájeného ovoce, poté opět nalijeme těsto, pokryjeme ovocem a nakonec do formy nalijeme zbytek těsta.

  4. Takto připravenou bábovku dáme péct do vyhřáté trouby. Bábovku pečeme zhruba 40 minut dozlatova. Špejlí vyzkoušíme, zda je bábovka dobře propečená (těsto se nesmí na špejli lepit).

  5. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a podle chuti můžeme bábovku polít čokoládovou polevou a posypat kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!