Bábovka s medem a mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
60 g mandle
12 lžic cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 kostka Hera nebo jiný tuk na pečení
6 lžic tekutý med
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme.

  2. Utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Pak přidáváme postupně žloutky za stálého tření. Vmícháme tekutý med a mouku s práškem do pečiva. Potom ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmísíme do těsta. Nakonec přidáme mandle. Kdo má rád skořici, může přidat do těsta asi půl lžičky, k medu se hodí.

  3. Těsto na bábovku s mandlemi a medem nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Bábovku vyklopíme, nakrájíme a podle chuti ještě pocukrujeme, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!