Bábovka s jahodovým jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g olej
3 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
200 g hladká mouka
200 g jahodový jogurt
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva a oběma cukry. Do mísy přidáme jogurt, vejce a olej. Všechny suroviny smícháme v míse za pomocí mixeru po dobu 30 sekund.

  2. Vymastíme bábovkovou formu a vysypeme hrubou moukou nebo můžeme přidat i strouhaný kokos.Troubu předehřejeme na 200 °C.Těsto nalijeme do formy a pečeme dozlatova, dokud není bábovka hotová.

  3. Bábovku s jahodovým jogurtem necháme vychladnout, vyklopíme a podle chuti ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!