Bábovka s citronovou vůní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
1 hrnek cukr
10 lžic olej
4 ks vejce
5 lžic citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
5 lžic citronová šťáva
10 lžic horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Bábovka s citronovou vůní recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si hrnek (250 ml) na odměřování surovin. Suroviny mají mít pokojovou teplotu.
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Pomalu přidáváme horkou vodu, olej, nastrouhanou citronovou kůru z čistého citronu a citronovou šťávu. Přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy.
Bábovku upečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.
Bábovku s citronovou vůní necháme vychladnout, poté ji vyklopíme, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme k čaji.