Bábovka rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenka olej
4 ks vejce
1 sklenka cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0 balíčků kypřící prášek
4 balíčky pudinkový prášek
podle chuti
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme, přidáme cukr, vanilkový cukr, olej a pudinkové prášky. Dále přimíchané kypřící prášek a ušleháme do pěny. Podle chuti můžeme přidat do půlky těsta kakao, nasekané ořechy nebo strouhaný kokos. Prostě něco, co máme rádi.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazené a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Bábovku necháme v klidu vychladnout, nevyndaváme z trouby a neboucháme, protože se bábovka ráda sráží. Toto těsto používám i jako základ dortu nebo bublaniny.

  3. Bábovku rychlovku po vychladnutí vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!