Bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 sklenka olej
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 hrnek teplá voda
podle chuti
rozinky
kokos
ořechy
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny sypké ingredience smícháme v míse. Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.

  2. Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.

  3. Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

  4. Upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat.

  5. Zobrazit přes 270 dalších receptů pro bábovku!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!