Bábovka od Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
40 g máslo
2 lžíce rum
0.2 l mléko
2 lžičky prášek do pečiva
125 g cukr krupice
0.5 balíčku vanilkový cukr
125 g hrubá mouka
1 hrst sušené meruňky
125 g kokosová moučka
citronová a pomerančová kůra
na ozdobu
kakao
šlehačka
bílá čokoláda
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr i vanilkový cukr společně se žloutky dobře utřeme. Přidáme kokosovou moučku, pomerančovou a citronovou kůru. Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Do utřených žloutků zvolna přidáváme mouku a sníh, pomalu přiléváme také mléko s rumem. Nakonec do těsta přimícháme hrst nakrájených sušených meruněk.

  2. Formu dobře vymastíme, vysypeme strouhankou a nalijeme těsto.

  3. Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Po chvíli snížíme teplotu a bábovku ještě asi 3/4 hodiny pečeme.

  4. Upečenou bábovku od Marušky vyklopíme, polijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a podle potřeby nakrájíme. Před podáním ozdobíme bábovku od Marušky šlehačkou a jemně poprášíme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!