Babiččiny roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky hovězí roštěná
podle chuti
sůl
1 lžička máslo
1-2 ks cibule
mletý pepř
anglická slanina
voda na podlití
na obalení
1 ks vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme. Nejdříve je obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Roštěnky ihned vložíme do rozehřáté pánve a prudce opečeme.

  2. Na dno kastrůlku nebo remosky dáme anglickou slaninu. Na ni položíme opečené roštěnky, zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a poklademe kousky másla. Vše podlijeme trochou vody a zapékáme 45 - 60 minut, až babiččiny roštěnky změknou.

  3. Babiččiny roštěnky podáváme teplé, dobré jsou třeba s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!