Babiččiny nudle s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
0.8 l mléko
500 g jablko
0.5 ks citron
1 lžíce cukr moučka
200 g babiččiny nudle
podle potřeby
strouhanka
cukr krupice
cukr moučka
vanilkový cukr
sekané ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, posypeme krupicovým cukrem a podusíme.

  2. Babiččiny široké nudle uvaříme v osoleném a trochu oslazeném mléku za stálého míchání doměkka. Jak se skoro všechno mléko vsákne, tak nudle scedíme a dozlatova je osmažíme na rozpuštěném másle.

  3. Osmažené nudle dáváme na talíře do tvaru věnečku, posypeme je osmahnutou strouhankou, drobně sekanými ořechy a do středu dáme rozvařená jablíčka. Všechno pocukrujeme cukrem s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!