Babiččiny krapfle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 ks žloutek
1 dl smetana
špetka citronová kůra
50 g jemná strouhanka
150 g tvrdý tvaroh
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme si tvaroh. Přidáme vejce, žloutky, smetanu, jemnou strouhanku a trochu citronové kůry. Vše vypracujeme v těsto.

  2. Z tvarohového těsta vyválíme plát na strouhankou posypaném vále. Rádýlkem krájíme tyčinky asi 2 x 6 cm. Babiččiny krapfle smažíme v rozpáleném oleji..

  3. Ještě horké babiččiny krapfle obalíme v cukru s vanilkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!