Kynuté houskové knedlíky z čerstvé housky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
3 ks vejce
1 l mléko
1 kg hrubá mouka
1 ks droždí (42g)
6 ks čerstvá houska

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, kromě housky, společně promícháme do řidšího těsta. Nakonec vmícháme housku nakrájenou na kostky

  2. Těsto dáme kynout do předehřáté trouby na 40 °C

  3. Po vykynutí vypracujeme šišky, necháme odpočinout cca 10 minut a vaříme na páře cca 20 minut

  4. Po uvaření kynuté houskové knedlíky ihned propícháme a nakrájíme na plátky. Podáváme jako přílohu třeba k pečenému masu

  5. Foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!