Babiččina vánočka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g olej
2 ks vejce
200 ml mléko
50 g rozinky
30 g mandle
40 g droždí
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
podle chuti
citronová kůra
muškátový oříšek
Postup Babiččina vánočka recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme do teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme cukr, olej, vejce, kvásek a špetku citronové kůry a muškátového oříšku.
Těsto důkladně zpracujeme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout a znovu prohněteme. Přidáme dle chuti rozinky a mandle a necháme na 20 minut odpočinout na teplém místě.
Z hotového těsta upleteme vánočku, kterou pečeme prvních 5 minut na 190 °C a poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně 45 minut.
Před podáváním posypeme babiččinu vánočku moučkovým cukrem.
Další skvělé vánoční recepty najdete zde