Babiččina mramorová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
2 lžíce kakao
250 ml mléko
36 dkg cukr krupice
18 dkg hera
45 dkg hladká mouka
1 ks kypřící prášek
podle potřeby
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme moukou.

  2. Heru nebo máslo utřeme s cukrem. Pak vmícháme žloutky. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce zapracujeme do těsta. Asi třetinu těsta smícháme s kakaem.

  3. Do bábovkové formy střídavě lijeme světlé a tmavé těsto. Babiččinu mramorovou bábovku pečeme při 150 °C asi 45 minut.

  4. Upečenou babiččinu mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle fantazie ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!