Babiččina mramorová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 2 lžíce kakao 250 ml mléko 36 dkg cukr krupice 18 dkg hera 45 dkg hladká mouka 1 ks kypřící prášek podle potřeby kakao
Postup Babiččina mramorová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme moukou.
Heru nebo máslo utřeme s cukrem. Pak vmícháme žloutky. Postupně přidáváme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce zapracujeme do těsta. Asi třetinu těsta smícháme s kakaem.
Do bábovkové formy střídavě lijeme světlé a tmavé těsto. Babiččinu mramorovou bábovku pečeme při 150 °C asi 45 minut.
Upečenou babiččinu mramorovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle fantazie ozdobíme.