Babiččina kefírová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 sklenice olej
0.3 balíčku prášek do pečiva
2 sklenice cukr krystal
3 sklenice polohrubá mouka
1 lžíce jedlá soda
500 g kefírové mléko
3 lžíce holandské kakao
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme celé kefírové mléko, přidáme 1 sklenici oleje, 1 polévkovou lžíci jedlé sody, dále 2 sklenice cukru krystal. Vše zamícháme a přidáme 3 sklenice polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva a podle chuti 3 polévkové lžíce kakaa.

  2. Hladké těsto bez žmolků vylijeme na olejem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Kefírovou buchtu pečeme při teplotě 200 °C, dokud se těsto nelepí na špejli či párátko.

  3. Babiččinu kefírovou buchtu zdobíme podle naší fantazie - můžeme ji polévat čokoládovou polevou a sypat strouhaným kokosem, případně buchtu polijeme citronovou polevou.

  4. Babiččinu kefírovou buchtu krájíme na kostky a podáváme ke kávě. Je opravdu moc dobrá.

  5. Tip: Do kefírové buchty lze přidat ořechy, nastrouhaná jablka či kápnout trošku rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!