Azu po tatarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g olej 100 g cibule 3 lžíce kečup bobkový list 2 kuličky pepř 1 lžíce hladká mouka 1 ks sterilovaná okurka 500 g zadní hovězí maso podle potřeby vývar z kostky
Postup Azu po tatarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na hranolky a připravíme si ostatní suroviny.
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme. Přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě.
Po vydušení šťávy maso zaprášíme moukou, osmažíme dočervena, podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme, dokud není maso měkké. Před koncem dušení přidáme kečup a okurku pokrájenou na hranolky. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
Vhodná přílohou k azu po tatarsku je dušená rýže nebo těstoviny. Z vlastní zkušenosti doporučuji rýži.