Azu po tatarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g olej
100 g cibule
3 lžíce kečup
bobkový list
2 kuličky pepř
1 lžíce hladká mouka
1 ks sterilovaná okurka
500 g zadní hovězí maso
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na hranolky a připravíme si ostatní suroviny.

  2. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso a za stálého míchání osmahneme. Přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Po vydušení šťávy maso zaprášíme moukou, osmažíme dočervena, podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme, dokud není maso měkké. Před koncem dušení přidáme kečup a okurku pokrájenou na hranolky. Před podáváním vyjmeme bobkový list.

  4. Vhodná přílohou k azu po tatarsku je dušená rýže nebo těstoviny. Z vlastní zkušenosti doporučuji rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!