Azu alá mitka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 lžička sůl
2-4 ks cibule
2 lžíce hořčice
2-3 lžíce kečup
1-2 lžičky vegeta
1 ks rajský protlak
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
1 kg vepřová plec nebo ramínko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nebo ramínko podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Do nudliček vmícháme olej, hořčici, kečup, malý rajský protlak a veškeré koření. Dvě až čtyři cibule (podle velikosti) očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli vmícháme do masové směsi.

  3. Vše důkladně promícháme a na mírném ohni dusíme doměkka za občasného podlévání vodou. Vodu vydusíme na požadované množství šťávy. Kdo má rád více šťávy, může si pokrm nastavit trochou vody.

  4. Azu alá mitka podáváme s chlebem, rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!