Artyčoky v šunkovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks artyčoky
sůl
citronová šťáva
olej na smažení
těstíčko
sůl
2 ks vejce
150 g šunka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Artyčoky opláchneme proudem vody, očistíme a zbavíme je spodních tvrdých lístků. Do kastrolu nalijeme vodu, okyselíme citronovou šťávou, osolíme a do vody ponoříme artyčoky. Vaříme je pomalu a doměkka.

  2. Až artyčoky změknou, vodu scedíme a necháme okapat.

  3. Nyní připravíme těstíčko. Šunku umeleme dvakrát, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, přidáme mouku a vymícháme tužší těstíčko.

  4. Uvařené artyčoky obalíme v těstíčku. V hlubší pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje a artyčoky důkladně osmažíme.

  5. Hotové artyčoky v šunkovém těstíčku podáváme s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!