Artyčoky s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks artyčoky
400 g hrášek
160 g slanina
olej
sůl
vývar
250 g strouhanka
200 g jarní cibulka
mletý černý pepř
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Mladou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Celerovou nať omyjeme, osušíme a nasekáme. Artyčoky z vrchu vydlabeme lžičkou.

  2. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibulkou. Když začne cibulka sklovatět, přisypeme nať, strouhanku a hrášek. Směs osolíme, opepříme a restujeme dál.

  3. Artyčoky naplníme hráškovou nádivkou. Vložíme je do hrnce nebo pánve, podlijeme je vývarem a necháme je dusit do změknutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!