Artyčoky plněné kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks artyčoky
náplň
2 lžíce olej
petrželka
2 ks cibule
pažitka
100 g zakysaná smetana
1 špetka muškátový oříšek
200 g kuřecí maso
podle potřeby
sůl
citron
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z artyčoků odstraníme stonky a vnější tvrdé listy, seshora je trochu seřízneme a na řezných plochách pokapeme citronem. Takto připravené artyčoky krátce povaříme v mírně osolené a okyselené vodě. Povařené artyčoky scedíme a necháme okapat. Opatrně z nich vyjmeme srdíčka tak, abychom nepolámali dužnaté lupeny.

  2. Kuřecí maso si předem uvaříme. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené maso, nakrájená srdíčka artyčoků, sůl, koření, smetanu a nasekané bylinky. Směs k plnění dobře promícháme.

  3. Směsí naplníme artyčoky, rozložíme je do olejem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.

  4. Artyčoky plněné mletým masem podáváme s bramborovou kaší nebo jen pečivem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!