Angreštová marmeláda s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1500 g cukr krystal
3 kg angrešt
1 lžička kyselina citronová
1 konzerva ananasový kompot
50 dkg bílý rybíz
2 balíčky Želírfix

Postup přípravy receptu

  1. Angrešt, rybíz a ananas pomeleme na mlýnku na ovoce. Šťávu z kompotu doplníme do 2 litrů vylisovanou šťávou z angreštu a ananasu. Želírfixy promícháme s troškou cukru a přidáme do vařící šťávy. Povaříme 3 minuty a potom přidáme zbývající cukr a opět povaříme 3 - 5 minut.

  2. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citronové. Naplníme do skleniček, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

  3. Ananas můžeme nakrájet na velmi drobné kousky. Poměr angreštu a rybízu můžeme mít až 1:1.

  4. Angreštovou marmeládu s ananasem užíváme dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!