Anglická rýže recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 svazek petrželka
1 ks pórek
2 ks mrkev
200 g rýže
3 lžičky vegeta
100 g anglická slanina
1 lžička drcené chilli
2 lžičky koření čarodějka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži (nejlépe parboiled) propláchneme a vložíme do lehce osolené vody. Dáme 1 díl rýže na 1,5 dílu vody. Rýži vaříme asi 15 minut podle návodu. Rýže musí být spíš tvrdší. Je možné použít i zbylou rýži. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, velké mrkve oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka.

  2. Do vysoké pánve dáme olej a po rozehřátí slaninu, kterou vypečeme dokřupava. Přidáme mrkev a pórek, chvíli restujeme (asi čtyři minutky). Přidáme uvařenou rýži, promícháme, přidáme koření. Chvíli restujeme a rýži mícháme. Pokud je potřeba, dochutíme vegetou nebo chilli. Čarodějku je možné nahradit nějakým ostřejším grilovacích kořením. Do anglické rýže přimícháme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

  3. Anglickou rýži je možné podávat ke grilovanému masu, pečenému kuřeti nebo jako samostatné jídlo například s kyselou okurkou s kečupem nebo posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!