Andělská očka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 2 ks žloutek 40 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 100 g hladká mouka kůru z půlky pomeranče 3 lžíce malinová marmeláda 75 g tmavá čokoládová poleva
Postup Andělská očka recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu.
Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme malinovou marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.
Mezitím si rozpustíme čokoládu a spodní část vychladlého pečiva do ní namáčíme. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.