Andělská očka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
2 ks žloutek
40 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
100 g hladká mouka
kůru z půlky pomeranče
3 lžíce malinová marmeláda
75 g tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme prosátou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a špetku soli. Nakonec přidáme žloutky a tuk nakrájený na vločky. Vše zpracujeme na hladké těsto, které dáme na 1 hodinu do chladu.

  2. Nejprve plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvarujeme asi 30 až 40 kuliček velikosti vlašského ořechu a poklademe jimi plech. Do každé kuličky vytlačíme důlek, který vyplníme malinovou marmeládou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

  3. Mezitím si rozpustíme čokoládu a spodní část vychladlého pečiva do ní namáčíme. Polevu necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!