Ananasové čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
2 špetky sůl
2 ks hřebíček
2 ks ananas
1 ks badyán
100 ml ananasový džus
1 lžička mletá skořice
2 lžíce kari koření
120 ml vinný ocet
1 lžička mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme ocet s kořením, cukrem a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí a pak hmotu svaříme asi o třetinu.

  2. Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a dužiny nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu na čatní a společně dál vaříme. Ananasové čatní vaříme asi 20 - 30 minut na mírném ohni. Občas čatní promícháme.

  3. Zatím si vyvaříme zavařovací sklenice a víčka a osušíme je. Sklenice naplníme ananasovým čatní a řádně uzavřeme.

  4. Ananasové čatní skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě. Podáváme jej k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!