Ananasové čatní recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 200 g cukr 2 špetky sůl 2 ks hřebíček 2 ks ananas 1 ks badyán 100 ml ananasový džus 1 lžička mletá skořice 2 lžíce kari koření 120 ml vinný ocet 1 lžička mletý zázvor
Postup Ananasové čatní recept
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme ocet s kořením, cukrem a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí a pak hmotu svaříme asi o třetinu.
Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a dužiny nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu na čatní a společně dál vaříme. Ananasové čatní vaříme asi 20 - 30 minut na mírném ohni. Občas čatní promícháme.
Zatím si vyvaříme zavařovací sklenice a víčka a osušíme je. Sklenice naplníme ananasovým čatní a řádně uzavřeme.
Ananasové čatní skladujeme na suchém, tmavém a chladném místě. Podáváme jej k masu.