Ananasová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g cukr
5 ks vejce
140 g hladká mouka
krém
150 g máslo
3 dl mléko
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
náplň
200 g ananasový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka do něj vmícháme cukr, žloutky a nakonec i prosátou hladkou mouku. Těsto na roládu nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě jen několik minut.

  2. Po upečené ještě teplé těsto svineme na mastném papíru do tvaru rolády a necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. V mléce si rozmícháme pudink a mléko přivedeme k varu. Uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Nejlépe elektrickým šlehačem ušleháme máslo do pěny. Zašleháme cukr a po částech i vychladlý pudink, aby nám vznikl napěněný krém. Ananas scedíme, podle potřeby nakrájíme na menší kousky a lehce vmícháme do krému.

  4. Roládu opatrně rozvineme, naplníme ananasovým krémem podle chuti a opět ji svineme. Ananasovou roládu po povrchu potřeme zbylým krémem a roládu odložíme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

  5. Druhý den ananasovou roládu ozdobíme podle fantazie. Můžeme ji ozdobit šlehačkou a sypat kakaem, ale záleží na chuti. Při podávání ananasovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!