Amur na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
máslo
1 ks pórek
olivový olej
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
sójová omáčka
mletý černý pepř
1/2 kelímku smetana na vaření
koření na ryby
1/2 balíčku mražená kukuřice
3 - 4 lžíce nakládané houby
2 porce amur

Postup přípravy receptu

  1. Amura opláchneme, osušíme, mírně osolíme, opepříme a posypeme kvalitním kořením na ryby. Zakápneme olivovým olejem a necháme asi hodinu odležet

  2. Mezitím si na kolečka nebo nudličky nakrájíme pórek, připravíme mraženou kukuřici a scedíme hříbky. Zakysanou smetanu promícháme se smetanou na vaření, podle potřeby ještě zředíme mlékem

  3. Amura obalíme v hladké mouce a po obou stranách na másle s olivovým olejem opečeme, maso nám zbělá a vytvoří krustičku. Rybu vyjmeme a na výpeku osmahneme pórek, vhodíme i kukuřici a hříbky. Zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti osolíme

  4. Porce amura dáme do pekáčku, obložíme zeleninovou směsí a zalijeme smetanou. Můžeme znovu posypat kořením na ryby. Dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 35 minut. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpéct

  5. Amura na zelenině rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme třeba se smetanovými bramborami nebo jinou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!