Aliho pikantní avokádová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks paprika
1 ks avokádo
1 lžička citronová šťáva
1 lžička sójová omáčka
0 sklenic černé olivy
75 dkg balkánský sýr
1 lžička mletá pálivá paprika
2 lžičky salsa verde
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si misku, do které vložíme oloupané vyzrálé avokádo bez pecky. Pecku můžeme omýt a vložit z půlky do květináče. Papriky nakrájíme nadrobno.

  2. K avokádu přidáme citronovou šťávu, nakrájenou papriku, vsypeme půl sklenice černých oliv a vložíme balkánský sýr. Pokud si obstaráte pravý bulharský někde na eshopu, tak tím lépe.

  3. Dále přidáme stroužky česneku, ochutíme salsou verde, mletou pálivou paprikou (já používám mletou bhutu), solí, pepřem a sójovou omáčkou. Pak vše tyčovým mixérem rozmixujeme - jak moc, nechám na vaší chuti. Kdo nechce, nemusí přidávat salsu verde.

  4. Aliho pikantní avokádovou pomazánku je nejlepší nabírat kukuřičnými tortilla chipsy nebo podávat se suchou topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!