Alčin meruňkový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 ks vejce
12 lžic voda
400 g cukr moučka
400 g polohrubá mouka
krém
1 ks máslo
250 ml mléko
200 g kokos
150 g cukr moučka
náplň
1 dl rum
200 g mleté ořechy
1 sklenice kompotované meruňky
poleva
5 dkg kakao
5 dkg čokoláda na vaření
12 dkg ztužený tuk
15 dkg mletý cukr
na potření
pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Dva vyšší plechy vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem.

  2. Vejce rozklepneme oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem a 8 lžícemi horké vody do bílé pěny. Pak přidáme 4 lžíce studené vody a zašleháme. Vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh z bílků. Těsto rozdělíme do obou plechů a upečeme. Korpusy necháme vychladnout.

  3. Připravíme si krém. Kokos povaříme v mléce a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech do něj zašleháme kokosovou hmotu.

  4. Zavařené meruňky rozmixujeme spolu se šťávou. Do hmoty vmícháme rum a rozdrobíme jeden z upečený piškot a ořechy. Hmotu náplň necháme odpočívat. Zatím si připravíme polevu. Ztužený tuk rozpustíme ve vodní lázni a přidáme cukr. Základ prohříváme a přidáme kakao a čokoládu na vaření. Dobře promícháme, až se vše spojí. Pak polevu vyjmeme a stále mícháme, až je téměř studená.

  5. Druhý piškot potřeme pikantní marmeládou a následně na něj rozprostřeme náplň. Tu potřeme kokosovým krémem, uhladíme a povrch pocákáme čokoládovou polevou.

  6. Alčin meruňkový moučník necháme ztuhnout a můžeme krájet a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!