Bílý chléb s olivami z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks vejce
150 ml mléko
tymián
100 ml voda
1 kostka droždí
olivy
50 ml olivový olej
500 g polohrubá mouka
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Ve sklenici s mlékem a vodou rozšleháme vejce a vlijeme do formy určené pro pekárnu. Pak přidáme olej a olivy nasekané nadrobno a vše zasypeme moukou. Do středu mouky rozdrobíme droždí a na okraje přidáme česnek, tymián, cukr a sůl. Pekárnu nastavíme na program - normální, velikost - velká, zhnědnutí - světlé

  2. Upečený ještě teplý chléb vyklopíme z formy a vychladý krájíme na plátky

  3. Bílý chléb s olivami z domácí pekárny můžeme podávat jako přílohu ke grilovaným masům, ale i jako chuťovku s rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!