Tvarohové řezy s bílým jogurtem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 130 ml olej 2 ks vejce 130 g máslo 300 ml mléko 250 ml mléko 2 ks tvaroh 100 g čokoláda na vaření 50 - 100 g cukr moučka 270 g cukr krystal 400 g hladká mouka tuk na vymazání 3 lžíce kakaový prášek 150 ml bílý jogurt 200 - 250 ml bílý jogurt hrubá mouka na vysypání 2 ks vanilkový pudink 1 ks kypřící prášek do pečiva
Postup Tvarohové řezy s bílým jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto. V míse smícháme tekuté suroviny - mléko, olej, vajíčka. Vše rozšleháme šlehačem, pak přidáme cukr, mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Já používám plech 30 x 39 cm. Pečeme zhruba na 180 °C asi 20 minut. Zda je těsto hotové vyzkoušíme špejlí
Pokud chceme mít upečený korpus dvoubarevný, tak kakao vmícháme jen do části těsta. Na plech nalijeme nejdříve světlé těsto, rozetřeme a pak na něj nalijeme těsto s kakaem a také rozetřeme. Musíme dát pozor, aby bylo těsto rozetřené pravidelně i ke krajům!
Během pečení těsta si nachystáme krém. Z mléka, bílého jogurtu, vanilkových pudinků a cukru uvaříme hustý pudink. Pak do něj rychle vmícháme máslo. Pudink musí být teplý, aby se máslo rozpustilo, pak vmícháme i oba tvarohy. Krém dochutíme podle vlastní chuti moučkovým cukrem a dáme jej ztuhnout do lednice
Čokoládu na vaření a bílý jogurt dáme společně do hrnce a na nízkou teplotu ohříváme a stále mícháme. Nejdříve dáme do hrnce celou čokoládu a asi 100 ml jogurtu, pokud se nám bude zdát krém moc hustý, přidáme ještě jogurt. Příprava je velice rychlá
Na upečený a vychladlý korpus rozetřeme krém a potřeme čokoládou na vaření smíchanou s bílým jogurtem. Tvarohové řezy s bílým jogurtem dáme opět ztuhnout do lednice
Tvarohové řezy s bílým jogurtem podáváme vychlazené.