Grilovaný tuňák s česnekovými bramborami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
máslo
petrželka
rozmarýn
0,5 ks chilli paprička
olivový olej
mletý černý pepř
brambory grenaille
steak z tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme česnekové brambory: brambory umyjeme, položíme na alobal, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme trochu másla, rozmarýn a nasekaný česnek. Zabalíme a necháme péct na grilu

  2. Steaky z tuňáka osolíme a opepříme z obou stran a potřeme je olivovým olejem. Vložíme je na rozpálený gril a opékáme maximálně 2 minuty z každé strany. Mezitím si připravíme marinádu: v misce smícháme olivový olej, nakrájenou chilli papričku a petrželku

  3. Grilovaného tuňáka vyndáme z grilu, potřeme marinádou a podáváme s pečenými bramborami posypanými čerstvou petrželkou

  4. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!