Zvěřinový vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
100 g celer
snítka tymián
1 ks mrkev
1 ks petržel
125 g šlehačka
1 list bobkový list
mletý pepř
1 lžička celý pepř
750 g maso z kostí ze zvěřiny
500 g telecí nožičky
1 jalovec (bobule)

Postup přípravy receptu

  1. Maso pořádně omyjeme. Oloupeme cibuli a česnek a očistíme si zeleninu. Zeleninu nakrájíme na kostičky.

  2. Rozpálíme si hrnec, přidáme olej a vložíme zeleninu a cibuli. Osmahneme do hneda a vyjmeme. Pak na olej vložíme maso a kosti. Také je opražíme dohněda a pak je zalijeme vodou. Nejdříve je necháme přejít varem a pak je vaříme na mírném ohni. Během vaření sbíráme pěnu.

  3. Do vývaru přidáme zeleninu, česnek, bobkový list, jalovec, pepř a tymián. Přikryjeme poklicí a vaříme dál.

  4. Zhruba po hodině vyjmeme z vývaru maso, necháme jej vychladnout a nakrájíme je na malé kostičky.

  5. Vývar osolíme, opepříme, přecedíme, přidáme nakrájené maso a znovu prohřejeme.

  6. Podáváme s polotuhou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!