Ztracené vejce na špenátových listech a cornies recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g špenát
2 ks šalotka
50 ml olivový olej
1 špetka mletý černý pepř
1 hrst medvědí česnek
podle potřeby
Racio cornies

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé vejce nejprve rozbijeme do šálku. Do kastrolu dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou.

  2. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody. Asi po jedné minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat.

  3. Šalotku nakrájíme na jemno a na malém množství oleje orestujeme dozlatova, přidáme špenátové listy a krátce prohřejeme. Medvědí česnek nakrájíme nožem na jemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Připravený medvědí česnek vydrží v chladničce v uzavřené skleněné nádobě i 3 měsíce.

  4. Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných Racio Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vejce a vše pokapeme pestem z medvědího česneku.

  5. Ztracené vejce na špenátových listech a cornies ihned podáváme jako neodolatelnou pochoutku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!