Znojemské nakladačky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 kg okurky
nálev
40 dkg cukr
16 dkg sůl
1 l ocet
3 l voda
5 ks hřebíček
7 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
2 lžíce hořčičné semínko
20 kuliček celý černý pepř
50 ks sacharin
podle potřeby
cibule
mrkev
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme asi 10 kg okurek. Do většího hrnce si nachystáme 3,5 l vody, 1,5 l octa, 16 dkg soli, 40 dkg cukru, 50 tablet sacharinu, 7 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 20 kuliček celého černého pepře a 2 polévkové lžíce hořčičného semínka. Vše převaříme a necháme odstát.

  2. Do čistých zavařovacích sklenic vrstvíme okurky, prokládáme koprem, nakrájenou cibulí a mrkví. Zalijeme ne moc teplým lákem a zavíčkujeme. Používáme sklenice se šroubovacím víčkem. Do hlubšího plechu dáme utěrku, nalijeme vodu a sklenice skládáme vedle sebe, aniž by se dotýkaly. Na plech se vejde cca 9 sklenic o objemu 0,7 litru.

  3. Sterilujeme 45 minut v horkovzdušné troubě při 180 °C.

  4. Znojemské nakladačky podáváme podle chuti k různým jídlům a příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!