Znojemská čočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 dkg máslo
40 dkg čočka
2 ks bobkový list
1 dkg hladká mouka
2 dl kyselá smetana
3 ks kyselé okurky
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a vypranou čočku nejprve vaříme 10 minut ve vodě, v níž jsme ji máčeli. Čočku scedíme, znovu zalijeme čerstvou vodou, do níž přidáme bobkový list, uvaříme doměkka.

  2. Na pánvi lehce opražíme hladkou mouku, přidáme máslo, zpěníme a takto vytvořenou jíšku zředíme vývarem z čočky. Přisypeme na kostičky nakrájené okurky a vše povaříme. Po odstavení přimícháme kyselou smetanu, přidáme scezenou uvařenou čočku a pokrm prohřejeme.

  3. Znojemskou čočku podáváme s vejcem uvařeným natvrdo a bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!