Zmrzlinový pohár s čokoládovými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g kakao
2 kelímky šlehačka
4 kopečky vanilková zmrzlina
4 kopečky čokoládová zmrzlina
2 lžíce čokoládové vločky
4 kopečky oříšková zmrzlina
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Pařížskou šlehačku si vyrobíme smícháním kakaa se smetanou. Takto připravenou směs potom mírně zahříváme až k bodu varu. Poté ji odstavíme a necháme 24 hodin odpočinout.

  2. Druhý den šlehačku vyšleháme do tuha, popřípadě dosladíme.

  3. Do vychlazených pohárů dáme od každého druhu jeden kopeček zmrzliny.

  4. Poháry zdobíme bílou a pařížskou šlehačkou a sypeme čokoládovými vločkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!