Zlatá polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
1 svazek petrželka
1 svazek pažitka
1 ks menší cibule
1 kostka zeleninový bujón
3 lžíce strouhanka nebo hrubá mouka
3 ks větší mrkev (karotka)
podle chuti
pórek
pepř
menší celer
menší petržel
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, cibuli a další zeleninu nakrájíme nadrobno.

  2. Vše osmahneme na polovině másla, osolíme a počkáme, až pustí šťávu a zavoní. Zalijeme vývarem z kostky a vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme zavářku. Na zbylém másle opražíme strouhanku nebo mouku, sejmeme z plamene a vmícháme rozšlehané vejce. Zavářku přidáváme po lžičkách do vařící polévky. Dochutíme a necháme ještě chvíli povařit. Nakonec zlatou polévku ozdobíme čerstvými bylinkami.

  3. Při rekonvalescenci je ještě vhodné nakonec do zlaté polévky rozdrobit trochu čerstvých kvasnic.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!