Žížalky v jablečné omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks brambory
2 dl mléko
1 ks cibule
4 ks jablko
voda
500 g maso
1 lžička křenex

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nebo kuřecí maso očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Jablka a bramboru také očistíme a nastrouháme najemno.

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli restujeme dozlatova. Přidáme maso, zprudka je osmahneme a podlijeme vodou. Potom přidáme jablka s bramborem.

  3. Žížalky v jablečné omáčce na mírném ohni dusíme pod pokličkou a za občasného míchání asi 20 minut. Po té přidáme mléko, pro gurmety smetanu, a lžičku křenexu podle chuti.

  4. Žížalky v jablečné omáčce podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!