Žitné halušky se zelím a tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
1 ks vejce
0 kg brambory
0 kg žitná mouka
směs
50 g máslo
50 g cibule
200 g hlávkové zelí
100 g uzené tofu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme, vhodíme vejce a přidáme mouku. Mouky přidáme tolik, aby těsto bylo tak akorát na halušky, tedy spíše tužší než řidší.

  2. Poté do vařicí osolené vody přes síto tvoříme halušky. Vhozené halušky vaříme asi 5 minut. Halušky musí vždy vyplavat na hladinu.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzené tofu nakrájíme na kousky a hlávkové zelí nakrájíme nadrobno. Zelí dáme podusit a dochutíme. Na pánvi orestujeme na trošce tuku cibuli a tofu. Hotové halušky promícháme s dušeným zelím a posypeme smaženou cibulí s tofu.

  4. Žitné halušky se zelím a tofu podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!