Židovský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g olej
50 g rajský protlak
4 plátky vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
100 g sterilovaná okurka
100 g sýr eidam
mletý černý pepř
Postup Židovský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.
Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.
Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.
Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.