Židovský řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
50 g rajský protlak
4 plátky vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
podle potřeby
100 g sterilovaná okurka
100 g sýr eidam
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Okurky a sýr samostatně nastrouháme.

  2. Plátky vepřové kýty nebo kotlety omyjeme a důkladně osušíme. Pak je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Připravené plátky osmahneme na rozpáleném oleji.

  3. Smažené plátky vepřového masa narovnáme do pekáčku nebo zapékací misky. Na každý plátek dáme lžičku strouhané okurky, pokryjeme strouhaným sýrem a nakonec dáme lžičku rajského protlaku. Vše mírně podlijeme, přidáme zbytek protlaku a v troubě dusíme, až jsou židovské řízky měkké. Řízky průběžně podléváme, aby se vypekla šťáva. Tu dochutíme česnekem, popřípadě lákem z okurek.

  4. Židovský řízek podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!