Žemlový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky slanina
4 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
8 plátků toustový chléb
podle chuti
sůl
petrželka
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb nakrájíme na kostky a lehce pokropíme mlékem.

  2. Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a přidáme k pečivu. Vejce vyšleháme do husté pěny a lehce spojíme s toustovým chlebem. Ochutíme solí, muškátem a petrželkou. Takto připravené těsto naplníme do zapékacích mističek, různých silikonových forem nebo do menších šálků.

  3. Žemlový nákyp pečeme ve vodní lázní na 180 °C cca 20 minut.

  4. Žemlový nákyp podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!