Žemlový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky slanina 4 ks vejce 100 ml mléko 1 ks cibule 8 plátků toustový chléb podle chuti sůl petrželka muškátový květ
Postup Žemlový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb nakrájíme na kostky a lehce pokropíme mlékem.
Na pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu a přidáme k pečivu. Vejce vyšleháme do husté pěny a lehce spojíme s toustovým chlebem. Ochutíme solí, muškátem a petrželkou. Takto připravené těsto naplníme do zapékacích mističek, různých silikonových forem nebo do menších šálků.
Žemlový nákyp pečeme ve vodní lázní na 180 °C cca 20 minut.
Žemlový nákyp podáváme jako přílohu.