Zelný závitek s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
1 svazeček petrželka
1 lžíce vegeta
1 lžička grilovací koření
10 listů bílé zelí
400 g mleté maso
0.5 lžičky mletý černý pepř
1 plechovka ananas krájený na kolečka
podle potřeby
olej
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku bílého zelí rozebereme na listy, budeme potřebovat deset listů, zbytek zelí nebudeme potřebovat. Listy zelí omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. Poté listy vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. Česnek oloupeme, omyjeme a prolisujeme. Plechovku ananasu vlijeme do cedníku a necháme odkapat šťávu. Poté ananas nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

  3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, vegetu, grilovací koření, petrželku a nakrájený ananas. Směs důkladně promícháme.

  4. Zelné listy naplníme masovou směsí, zatočíme do závitků, ovážeme nití a závitky naskládáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem. Zelné závitky podlijeme vodou, zakryjeme horním dílem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut.

  5. Vhodnou přílohou k zelným závitkům jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!