Zelný závitek s ananasem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 1 ks vejce 1 svazeček petrželka 1 lžíce vegeta 1 lžička grilovací koření 10 listů bílé zelí 400 g mleté maso 0.5 lžičky mletý černý pepř 1 plechovka ananas krájený na kolečka podle potřeby olej voda na podlití
Postup Zelný závitek s ananasem recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávku bílého zelí rozebereme na listy, budeme potřebovat deset listů, zbytek zelí nebudeme potřebovat. Listy zelí omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí. Poté listy vyjmeme a necháme vychladnout.
Česnek oloupeme, omyjeme a prolisujeme. Plechovku ananasu vlijeme do cedníku a necháme odkapat šťávu. Poté ananas nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, utřený česnek, vegetu, grilovací koření, petrželku a nakrájený ananas. Směs důkladně promícháme.
Zelné listy naplníme masovou směsí, zatočíme do závitků, ovážeme nití a závitky naskládáme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem. Zelné závitky podlijeme vodou, zakryjeme horním dílem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 45 minut.
Vhodnou přílohou k zelným závitkům jsou vařené brambory.