Zelný salát s estragonem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g čerstvé zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
estragon
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé zelí nakrájíme na nudličky, pak ho osolíme, opepříme a pocukrujeme. Rukama zelí promačkáme - pustí šťávu a zkřehne. Pokapeme ho olejem a přelijeme octem přidáme estragon, případně přidáme trochu vody.

  2. Do zelí vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, řádně promícháme a necháme asi 8 hodin proležet.

  3. Podáváme k různým druhům pokrmů i jako samostatný pokrm - například v období nedostatku ovoce a zeleniny jako lehkou a zdravou svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!