Zelný salát s dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g majonéza
200 g mrkev
150 g kysaná smetana
mletý pepř
2 lžíce vinný ocet
2 ks jarní cibulka
1 lžička dijonská hořčice
600 g bílé hlávkové zelí
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme dresink. V míse rozmícháme majolenku, smetanu nebo jogurt, hořčici, ocet, javorový sirup, sůl a pepř. Metličkou mícháme, až se vše spojí v hustou hmotu.

  2. Zelí a mrkev nastrouháme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

  3. Salát zalijeme dresinkem, promícháme a dáme aspoň hodinu vychladit do lednice.

  4. Zelný salát s dresinkem podáváme ke grilovanému, vařenému i pečenému masu, ale báječně chutná s pečivem, ale i samotný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!