Zelný salát Coleslaw recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1 ks cibule 100 ml smetana 0 ks celer 200 g majonéza 1 ks mrkev 1 hlávka bílé hlávkové zelí podle chuti sůl 1 lžička ocet mletý černý pepř
Postup Zelný salát Coleslaw recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrouháme na tenké plátky a potom ještě příčně nakrájíme na asi centimetrové kousky. Kousky zelí vložíme do mísy, zasypeme asi lžící soli, promícháme a asi 20 minut ručně zelí mačkáme, aby zelí pustilo, co nejvíce tekutiny, kterou potom částečně odlijeme.
Mrkev nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme na jemno, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme se zelím. Zasypeme cukrem, promícháme a zalijeme majonézou prošlehanou se smetanou. Salát dochutíme octem, solí a pepřem a uložíme do ledničky vychladit.
Zelný salát coleslaw před podáváním dobře promícháme a můžeme podávat k různým pokrmům.