Zelný salát Coleslaw recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1 ks cibule
100 ml smetana
0 ks celer
200 g majonéza
1 ks mrkev
1 hlávka bílé hlávkové zelí
podle chuti
sůl
1 lžička ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrouháme na tenké plátky a potom ještě příčně nakrájíme na asi centimetrové kousky. Kousky zelí vložíme do mísy, zasypeme asi lžící soli, promícháme a asi 20 minut ručně zelí mačkáme, aby zelí pustilo, co nejvíce tekutiny, kterou potom částečně odlijeme.

  2. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer nastrouháme na jemno, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme se zelím. Zasypeme cukrem, promícháme a zalijeme majonézou prošlehanou se smetanou. Salát dochutíme octem, solí a pepřem a uložíme do ledničky vychladit.

  3. Zelný salát coleslaw před podáváním dobře promícháme a můžeme podávat k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!