Kuřecí motýlci na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
6 stroužků česnek
50 ml olej
sůl
100 ml červené víno
50 ml sójová omáčka
1/2 lžičky chilli koření
1 lžička mletý zázvor
1 lžíce sladký kečup
2 ks dvojitá kuřecí prsa s kostí - motýlci

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí motýlky očistíme a omyjeme a lehce naklepeme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky, kterými protneme kuřecí prsa zejména ze spodní části v oblasti hrudní kosti

  2. Připravíme si marinádu: Česnek oloupeme a prolisujeme. Potom ho smícháme se sójovou omáčkou, olejem, červeným vínem, kečupem a chilli kořením. Do marinády vložíme prošpikované maso a necháme nejlépe přes noc rozležet

  3. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme olejem a pečeme na grilu z obou stran doměkka

  4. Grilovaná kuřecí prsíčka podáváme s různými dipy, čerstvou zeleninou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!