Zelný boršč s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
1-2 lžíce olej
sůl
ocet
200 g brambory
0.5 ks cibule
kmín
0.3 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 lžíce rajčatový protlak
hřebíček
200 g zelí
bobkový list
200 g zakysaná smetana
celý pepř
1 lžíce sterilovaný hrášek
0.5 červená řepa
200 g libové maso

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vodou.

  3. Přidáme nahrubo nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, koření, jeden celý stroužek česneku a osolíme. Zelný boršč s masem vaříme asi 20 - 30 minut. Před dovařením přidáme sterilizovaný hrášek, prolisovaný česnek, protlak a červenou řepu, kterou jsme zvlášť uvařili a nakrájeli na plátky. Zelný boršč s masem necháme přejít varem. Ochutíme solí a octem.

  4. Zelný boršč s masem rozdělíme a na talířích dáme do polévky smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!