Zelný boršč s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 stroužky česnek 1-2 lžíce olej sůl ocet 200 g brambory 0.5 ks cibule kmín 0.3 ks celer 1 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 lžíce rajčatový protlak hřebíček 200 g zelí bobkový list 200 g zakysaná smetana celý pepř 1 lžíce sterilovaný hrášek 0.5 červená řepa 200 g libové maso
Postup Zelný boršč s masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme. Maso nakrájíme na kostky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vodou.
Přidáme nahrubo nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, koření, jeden celý stroužek česneku a osolíme. Zelný boršč s masem vaříme asi 20 - 30 minut. Před dovařením přidáme sterilizovaný hrášek, prolisovaný česnek, protlak a červenou řepu, kterou jsme zvlášť uvařili a nakrájeli na plátky. Zelný boršč s masem necháme přejít varem. Ochutíme solí a octem.
Zelný boršč s masem rozdělíme a na talířích dáme do polévky smetanu.