Zelník speciál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 dl mléko
200 g sterilované zelí
4 lžíce stolní olej
400 g směs na bramborové knedlíky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme směs na bramborové knedlíky v prášku a přidáme překrájené sterilované zelí. Promícháme a pak přidáme vejce, mléko a sůl. Znovu promícháme.

  2. Těsto vyklopíme na plech na nelepivý pečicí papír. Uplácáme na tlouťtku asi 1 cm a povrch silně potřeme olejem. Zelník speciál dáme péci a pečeme asi 20 minut. Když je povrch světle hnědý, máme hotovo.

  3. Zelník speciál podáváme nejlépe mírně vychladlý nebo studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!