Zelnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks brambory 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 2 ks klobása 2 lžíce hladká mouka 1 l masový vývar 0.5 lžičky drcený kmín 1 lžička mletá sladká paprika 250 g kysané zelí 1 špetka mletá pálivá paprika podle chuti sůl
Postup Zelnice recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách přidáme brambory.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme hrnkem vody, rozmícháme, vlijeme do polévky a povaříme.
Do hotové zelnice vložíme kolečka klobásy a prohřejeme, podle potřeby dochutíme. Zelnici můžeme při podávání doplnit kopečkem kysané smetany. Ideální přílohou je krajíc čerstvého chleba.