Zelnice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks klobása
2 lžíce hladká mouka
1 l masový vývar
0.5 lžičky drcený kmín
1 lžička mletá sladká paprika
250 g kysané zelí
1 špetka mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.

  2. Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme horkým masovým vývarem, osolíme, okmínujeme a dáme vařit. Asi po 20 minutách přidáme brambory.

  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, mletou paprikou a krátce osmahneme. Zalijeme hrnkem vody, rozmícháme, vlijeme do polévky a povaříme.

  4. Do hotové zelnice vložíme kolečka klobásy a prohřejeme, podle potřeby dochutíme. Zelnici můžeme při podávání doplnit kopečkem kysané smetany. Ideální přílohou je krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!