Zelňáky se škvarky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g sádlo
200 g škvarky
600 g hladká mouka
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí vymačkáme kyselý nálev a překrájíme je na menší nudličky. Sádlo rozpustíme.

  2. Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, rozpuštěné sádlo, škvarky, pepř, kmín, sůl podle chuti a vypracujeme tužší těsto.

  3. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrajujeme čtverečky. Plech vymastíme. Vykrájené zelňáky se škvarky klademe na připravený plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a zelňáky pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Upečené zlatavé zelňáky se škvarky podáváme horké. Hodí se jako příloha k masu nebo samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!